OpenModelica


Forgot password? | Forgot username? | Register

GUI error: You cannot connect two components !

GUI error: You cannot connect two components !

Dear all,

I am using OM with the following version 1.9.2+dev (r23710), on Ubuntu (Linux jugurtha 3.16.0-031600-generic #201408031935 SMP Sun Aug 3 23:36:11 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux).

Everything was running fine till last updates (I can not exactly identify the update).

Now I am experimenting annoying problem on the GUI.

It takes me nearly 5 to 7 attempts to make a link between two objects let's say between two pipes ! 

I tried to rest my environment by creating a new .openmodelica/ path or even reinstall OM. The problem is still present.

Anyone one else is facing the same problem as me ?

How can I fix this ?
Thank you all !

Imed LIMAIEM
Paris

Edited by: imed - Dec-12-14 22:07:27
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

I don't understand your problem.
Is your question "You cannot connect a component to itself" if yes then it is not allowed.
Or your question is "You cannot connect two objects" if yes then post a use case to reproduce the issue.

Adeel.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

yes I am meaning I can not connect two objects.
the GUI gives me the error message !
Well I can reproduce the issue at anytime even with 2 components example

https://www.openmodelica.org/images/agorapro/attachments/4194/mini_Screenshot-from-2014-12-12-230031.png

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

I can't reproduce it on my Windows machine.

Adeel.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

I can't even reproduce it on my virtual box Linux (ubtunu 12.04).

Are you clicking twice to start the connection?

Adeel.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

thank you adeas,
is this a new feature ?
or I am just too tired to figure it ?
it works fine with a double click at the start ! so how come it works sometimes with a simple click ? maybe because it counts two successive attempts as a double click who knows !
anyway thank for your help current/smile                                                                                                                                                                                                                                                                       

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

Wait a second. There is something wrong. I need to test whats going on. There is something wrong with events.
When you double click you should get the error "You cannot connect a component to itself" because a single click will start making the connection.

Adeel.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

ok,
so seems like something is reversed ?
actually double click works without a fault !
here is a gif capture of the error if it may help.

https://www.openmodelica.org/images/agorapro/attachments/4194/mini_Screenshot-from-2014-12-12-230031.png

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

Hi, I think r23774 (https://trac.openmodelica.org/OpenModel … et/23774/) should fix everything. Note that now the connection will start through click and drag.

Adeel.

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.

Re: GUI error: You cannot connect two components !

thank you for your help and efficiency
there are other new bugs I will report then

Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.
There are 0 guests and 0 other users also viewing this topic
You are here: